Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،عطااله ندیری دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز با اشاره به پدیده فرونشست زمین و مشکلات ناشی از آن در سطح کشور و استان آذربایجان شرقی گفت: یکی از مشکلات حاد استفاده بی رویه از منابع آب‌های زیر زمینی وقوع پدیده فرونشست زمین است که این مسئله در برخی استان‌ها از قبیل تهران مشکلات زیادی بوجود آورده است و عدم مدیریت آن تبعات جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: مطالعات گروه علوم زمین و گروه سنجش از دور (GIS) دانشگاه تبریز و پژوهشگران حوزه‌های مرتبط نشان از ظهور این پدیده زیست محیطی در در دشت‌های شبستر، مرند، تسوج، و حتی تبریز دارد و برای جلوگیری از پیشروی این پدیده بایستی از اکنون برنامه ریزی لازم جهت جلوگیری از بروز پدیده فرونشست زمین انجام شود.

او ادامه داد: دانشگاه به عنوان مرجع علمی مطمئن می‌تواند نقش اساسی در ارائه برنامه مدیریتی برای جلوگیری از بروز این پدیده و مشکلات بعدی آن باشد و نیازمند ورود مدیران استانی در اسرع وقت به موضوع و بررسی راهکار‌ها جهت حل مشکل است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز با اشاره به برخی از مشخصات علمی و فنی روش ابداعی افزود: چهارچوب عملی ارائه شده با ترکیب تمام عوامل زمین شناسی مهندسی، هیدروژئولوژیکی و هیدرومورفولوژیکی توانسته است مناطقی را که دارای پتانسیل بالای فرونشست در آینده دارند، قبل از وقوع فرونشست پیش بینی کند تا بتوان قبل از وقوع این پدیده با مدیریت صحیح از آن جلوگیری کرد، به این معنا که تمام روش‌های قبلی در خصوص فرونشست زمین شامل پردازش تصاویر ماهواره‌ای و یا استقرار GPS‌های دقیق تنها توانایی گزارش مقدار فرونشست اتفاق افتاده را داشته و در پژوهش‌های اخیر پیش بینی روند فرونشست نیز توسط مدلسازی انجام شده است.

ندیری گفت: این در حالی است که این پژوهش‌ها توان ارائه تخمینی از مناطقی که در آینده فرونشست در آن‌ها محتمل است ندارد، بنابراین امکان پیشگیری از وقوع این فاجعه زیست فرونشست را ندارند.

او با اشاره به مقالات واستنادات علمی مرتبط با این روش افزود: این چهاچوب عملی برای اولین بار در دشت شبستر در سال ۲۰۱۸ ارزیابی شد و با چاپ مقاله‌ای با عنوان ”Introducing a new framework for mapping subsidence vulnerability indices (SVIs): ALPRIFT” در مجله Science of The Total Environment با ضریب تأثیر ۵/۶ این چهارچوب عملی ارائه شد و پس از آن این روش در دشت اردبیل و مرند نیز استفاده شد و نتایج ارزشمندی در پی داشت که به ترتیب در مجلات Bulletin of Engineering Geology and the Environment (با ضریب تأثیر ۳) و Environmental Impact Assessment Review (با ضریب تأثیر ۱۳/۴) به چاپ رسیده است.

او گفت: این روش برای دشت‌های جنوب تهران و سلماس نیز استفاده شده است و در حال داوری در مجلات معتبر با ضریب تأثیر ۶/۵ است، همچنین در حال همکاری برای استفاده از این چهارچوب عملی برای تخمین پتانسیل فرونشست در دشت‌هایی در دیگر کشور هستیم که نشان از توانمندی چهارچوب عملی ALPRIFT دارد وشایسته است که از همکاران و تیم تحقیقاتی که روی این پژوهش‌ها فعالیت‌های شبانه روزی داشته اند تشکر و قدردانی داشته باشم، چرا که اینگونه پژوهش‌ها حاصل کار تیمی است و بنده تنها به عنوان نماینده این تیم تحقیقاتی هستم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز با اشاره به پتانسیل بالای علمی محققین دانشگاه تبریز در زمینه فرونشست زمین افزود: بر اساس توانمندی پژوهشگران دانشگاه تبریز امکان پیش بینی فرونشست زمین در مناطقی که هنوز فرونشست پدیدنیامده، وجود دارد، بر اساس روش ابداعی محققین دانشگاه تبریز ارائه شده است، این امکان وجود دارد که با استفاده از نرم افزار‌ها و تکنیک‌های خاص ابداعی زمین‌هاییرا که درآینده با مشکل فرونشست مواجه خواهند شد با ضریب اطمینان بالا مشخص نمائیم؛ بنابراین ما آمادگی داریم با استفاده از این توانمندی علمی و دانشگاهی مواردی را که در آینده در استان امکان فرونشست دارند را پیش بینی نمائیم تا مسئولین راهکار‌های جلوگیری از بروز پدیده را بعمل آورند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نشست زمین دانشگاه تبریز مرجعیت علمی دانشگاه تبریز ضریب تأثیر فرونشست زمین پیش بینی پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۵۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه در بوشهر برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، فرماندار بوشهر سه‌شنبه‌شب در این مراسم با اشاره به اینکه اساتید و معلمین ادامه‌دهنده راه انبیا هستند، گفت: نقش هدایتگری مربیان، اساتید و معلمین در جامعه دانش‌آموزی و دانشگاهی نقش تأثیرگذاری است؛ چراکه خانه دوم فرزندان ما مدارس و دانشگاه‌ها است.

صالح رحیمی به نقش رفتار عملی اساتید در شکل‌گیری شخصیت دانشجویان اشاره کرد و افزود: رفتار عملی اساتید بیشترین تأثیر را در شکل‌گیری رفتارهای مثبت در بین دانشجویان دارد و همین نقش مهم استاد است که نسل‌ها را به هم پیوند می‌دهند و تکامل در فرهنگ را تقویت می‌کند.

این مراسم در دانشگاه امام خامنه‌ای با حضور فرماندار، معاون سیاسی امنیتی اجتماعی فرماندار، و رئیس دانشگاه برگزار و از مسئولان و اساتید این دانشگاه به مناسب هفته معلم تجلیل و قدردانی شد.

کد خبر 6099972

دیگر خبرها

  • رئیسی: قولی که دیگران در ساخت مسکن دادند را دولت سیزدهم عملی کرد
  • ضرورت ورود قرآن به بدنه جامعه/ تشریح ماموریت های جامعه المصطفی
  • ضرورت توجه به هنر حکمی در دانشگاه‌ها
  • ضرورت توجه به هنرِ حکمی در دانشگاه‌ها
  • مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه در بوشهر برگزار شد
  • ابداع نسل جدید ربات‌های نرم با توانایی خم شدن و خزیدن
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • نشست چندباره خیابان‌های اصفهان/وقتی زمین زیر پای مردم سست می‌شود
  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • تکرار نشست زمین در خیابان شهیدان کاظمی/عمق فرونشست ۴ متر است