Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق مطالعه جدید پژوهشگران "موسسه ملی مطالعات زیست محیطی"، "دانشگاه توهوکو"، "دانشگاه شیمانه"، "دانشگاه کیوتو"، "دانشگاه هوکایدو" و "دانشگاه کوبه" امکان تخمین فراوانی جمعیت گونه‌های مختلف ماهی با استفاده از دی.ان.ای موجود در آب وجود دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان روش جدیدی را برای برآورد فراوانی جمعیت گونه ماهی‌ها(یا به طور عامتر آبزیان) با استفاده از اندازه‌گیری غلظت دی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ان.ای محیطی در آب ایجاد کرده‌اند.

مولکول‌های دی.ان.ای از ارگانیسم‌های موجود رها می‌شوند، با جریان آب به نواحی مختلف منتقل می‌شوند و سرانجام تخریب می‌شوند. در یک محیط طبیعی، این فرایندها می‌توانند به روشی پیچیده انجام شوند.

"کیئیچی فوکایا"(Keiichi Fukaya) یکی از پژوهشگران این مطالعه از موسسه ملی مطالعات زیست محیطی گفت: این مسئله، روش سنتی اندازه گیری جمعیت بر اساس دی.ان.ای محیطی را که در آن حضور یک رابطه قطعی بین غلظت دی.ان.ای محیطی و فراوانی جمعیت بسیار مهم است، پیچیده و محدود می‌کند. ما فکر کردیم وقتی ما فراوانی جمعیت را از طریق دی.ان.ای محیطی تخمین بزنیم باید این فرآیندهای اساسی دی.ان.ای محیطی، پوست اندازی، انتقال و تخریب مورد توجه قرار گیرند.

دانشمندان این ایده را با استفاده از یک مدل هیدرودینامیکی عددی انجام دادند که صریحاً فرآیندهایی را برای شبیه‌سازی توزیع غلظت دی.ان.ای محیطی در یک منطقه آبزی به کار می‌گرفت.

فوکایا در ادامه توضیح داد: با حل این مدل در جهت معکوس، می‌توان میزان فراوانی جمعیت ماهی را براساس توزیع مشاهده غلظت دی.ان.ای محیطی تخمین زد.

ایده و چارچوب ارائه شده در این مطالعه، سنگ بنایی برای نظارت بر اکوسیستم‌ها از طریق تجزیه و تحلیل دی.ان.ای محیطی است. با ترکیب مشاهدات میدانی، تکنیک‌های زیست شناسی مولکولی و مدلسازی ریاضی / آماری، دامنه تجزیه و تحلیل دی.ان.ای محیطی فراتر از تعیین حضور یا عدم حضور گونه‌های مورد هدف گسترش می‌یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ماهي دي ان اي فراوانی جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۵۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد مجدد دندان با دارویی جدید

دانشمندان ژاپنی اعلام کردند که انجام آزمایش‌های بالینی اولین «داروی رشد مجدد دندان» در دنیا از سپتامبر (شهریور) امسال در بیمارستان دانشگاه کیوتو این کشور آغاز می‌شود.

براساس گزارش وبسایت ماینیچی ژاپن، این دارو پس از دریافت تایید ایمنی، برای بیمارانی که به طور مادرزادی فاقد مجموعه کامل دندان هستند تجویز خواهد شد تا اثربخشی آن بررسی شود. محققان ابراز امیدواری کرده‌اند که فروش این دارو را در سال ۲۰۳۰ آغاز کنند.

این دارو در مطالعات حیوانی تا به امروز بدون خطر بوده و هیچ عارضه جانبی گسترده‌ای پس از مصرف آن دیده نشده است. محققان در مرحله مطالعه حیوانی مشاهده کردند که مصرف دارو در موش‌های مبتلا به کمبود مادرزادی دندان، باعث رشد دندان‌های موش‌ها شده است.

اگرچه تقریبا همه انسان‌ها به طور معمول ۳۲ دندان دارند، اعتقاد بر این است که حدود یک درصد از جمعیت جهان از یک بیماری مادرزادی به نام «آژنزی دندانی» رنج می‌برند که باعث عدم رشد یک یا چند دندان می‌شود.این بیماری علاوه بر غذا خوردن توانایی تکلم و بلع بیمار را نیز دچار مشکل می‌کند.

بنابر اعلام بیمارستان کیتانو در بخش کیتا اوزاکای ژاپن، مرحله اول آزمایشات بالینی از سپتامبر امسال تا اوت ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت. این دارو در ابتدا برای تایید اثربخشی به صورت وریدی به ۳۰ داوطلب سالم بین ۳۰ تا ۶۴ سال تزریق می‌شود. این افراد باید حداقل یک دندان پشتی نداشته باشند تا در صورت اثرگذاری دارو و شروع رشد دندان، مشکلی برایشان پیش نیاید.

در مرحله بعد، این دارو برای بیماران مبتلا به کمبود مادرزادی دندان تجویز می‌شود. محققان قصد دارند در این مرحله جمعیت مورد مطالعه را به افراد بین ۲ تا ۷ سال که حداقل ۴ دندان از بدو تولد از دست داده‌اند محدود کنند.

داروی جدید می‌تواند در آینده افراد را از پروتز و یا ایمپلنت دندان خلاص کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • رشد مجدد دندان با دارویی جدید
  • وزیر کشور: «دور دوم انتخابات مجلس» به اندازه مرحله اول اهمیت دارد
  • «دور دوم انتخابات مجلس» به اندازه مرحله اول اهمیت دارد
  • «حسین» و «فاطمه» بیشترین نام پسران و دختران در بوشهر است
  • مصرف این رب ممنوع است
  • اعتراف دیرهنگام یک نماینده مجلس: برخی نمایندگان نه یکی بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • آغاز رویداد دادرس در استان اصفهان با حضور بیش از ۷۰۰ دانش‌آموز
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است