Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@11:12:04 GMT

طراحی سامانه هوشمند برای تخمین وضعیت بدن از روی چشم

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۵۴۷۴

طراحی سامانه هوشمند برای تخمین وضعیت بدن از روی چشم

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی سامانه ای هوشمند برای تخمین وضعیت بدن از روی تصویر چشم شدند.

شیدا میرلو دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اطلاعات پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «طراحی سامانه هوشمند جهت تخمین وضعیت بیماری بدن از روی تصویر چشم» گفت: یکی از موضوعاتی که همواره از قدیم مطرح بوده بررسی بیماری از روی چشم بود که در خصوص بیماریهای مختلف به ویژه دیابت نیز مستندات زیادی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در این پروژه در صدد برآمدیم که ارتباط بین بیماری تصلب شریان و عنبیه چشم را بررسی کنیم، بیان کرد: هدف ما این بود که سامانه هوشمندی را طراحی کنیم که با استفاده از تصویر چشم بتوان بیماری تصلب شریان را در افراد تشخیص داد.

وی با بیان اینکه برای این پروژه دادهی تصویر چشم نزدیک به ۱۰۰ فرد مبتلا به بیماری و ۹۰ فرد سالم را جمع آوری نمودیم، عنوان کرد: به نتیجه رسیدیم که با صحت ۹۳ درصد میتوان به تشخیص بیماری از روی عنبیه چشم پرداخت؛ در این پژوهش ۹۶ داده بیمار و ۸۳ داده سالم مورد بررسی قرار گرفتند.

به گفته میرلو، این سامانه میتواند در غربالگری بیماران به پزشک کمک کند؛ اما در حال حاضر نیاز است برای اجرایی شدن تعداد داده های بیشتری مورد بررسی قرار بگیرند و افراد سالم جامعه آماری با دقت بالاتری انتخاب شوند تا بتوان به کار جامعیت بخشید.

وی ادامه داد: برای ما مهم است که بدانیم بیمار در چه مرحلهای از بیماری به سر میبرد که باید تحقیقات خود را گستردهتر کنیم.

وی افزود: برای تشخیص بیماریهای آلزایمر، بیماریهای مربوط به روده، معده، کلیه، کبد و ... چنین بررسی هایی وجود دارد که این مطالعه ها نیز در مراحل اولیه هستند و به مرحلهی کلینیکی نرسیده اند؛ اما اگر بتوانیم در مسیر پیشگیری بیماری تصلب شریان قدم بر داریم کار با اهمیتی خواهد بود.

به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اگر بتوانیم در مراحل اولیه ی درگیری افراد با بیماری موفق به تشخیص بیماری بشویم، این تشخیص بیشتر اهمیت خواهدداشت.

وی تاکید کرد: در حال حاضر با کاری که انجام داده ایم تنها افراد سالم از بیمار در جامعه آماری تهیه شده مشخص می شوند.

به گزارش مهر، استاد راهنمای این پروژه دکتر فرزاد توحید خواه، استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده است؛ همچنین این طرح با همکاری دکتر عباس سلیمانی رئیس بخش قلب و عروق مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سینا (بیمارستان سینا) انجام گرفت. دکتر گلناز بغدادی، دانشجوی پسا دکترا دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رویا همت پور، عنبیه شناس  نماینده دانشگاه پزشکی سنتی ارمنستان نیز در پیشبرد این پژوهش کمک کردند./مهر

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصویر چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۵۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی نوار تست قند خون توسط تیم تحقیقاتی علوم پزشکی اصفهان

علیرضا صنعتی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در ارتباط با ساخت یک حسگر زیستی انعطاف پذیر با استفاده از چاپ اکستروژنی جوهر اکسید گرافن احیا شده کیتوسان برکاغذ نانوسلولز-باکتری برای تشخیص گلوگز در عرق اظهار کرد: در ابتدا چهار مدل از نوار تست قندی طراحی شد که در صورت موفقیت می‌توان از این نوارها علاوه بر تست قند خون، تست چربی خون و تشخیص انواع سرطان‌ها، ناباروری و همچنین بروز سکته‌ها را نیز تشخیص داد.

وی بیان داشت: در این تحقیق از دستگاه چاپگر سه بعدی برای آماده سازی نوار تست که قند را به شکل ساده تشخیص دهد، استفاده شد و به شکل بومی توسعه داده شود.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: با استفاده از این حسگر تشخیص دقیق‌تر قند خون امکانپذیر شد که تنها سرعت پایین آن نسبت به روش‌های متداول یکی از عیوب این نوارها است که در فازهای بعدی اشکالات آن رفع خواهد شد.

وی با بیان اینکه این یک طرح پژوهشی است نه فناورانه، گفت: این اختراع هنوز وارد حوزه درمان نشده است و مراحل پژوهشی خود را طی می‌کند.

صنعتی ادامه داد: نمونه اولیه و آزمایشگاهی آن ساخته شده است که شامل دو قسمت سنسور و الکترونیک می‌شود.

کد خبر 6100340

دیگر خبرها

  • تأیید انتخاب رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رئیس دانشگاه گرمسار
  • طهرانچی: مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم
  • طهرانچی: مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم/ آفت مدارس آموزش حافظه‌محور است
  • آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است/ مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم
  • معدن، دومین منبع تولید ثروت بعد از نفت
  • بومی سازی نوار تست قند خون توسط تیم تحقیقاتی علوم پزشکی اصفهان
  • برنامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ایجاد یک دانشگاه هوشمند
  • آیا گوشی‌های هوشمند سلامت جسمی شما را به خطر می‌اندازد؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • المپیاد ورزشی فناورانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود