Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@12:03:45 GMT

تخمین ۱۲.۸ میلیاردی حجم قراردادهای پژوهشی در خوزستان

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۵۸۸۰۲

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه بخش زیادی از دستگاه‌های استان یک درصد بودجه پژوهشی خود را برگشت می‌دهند، گفت: در سال 94 مبلغ قراردادهای پژوهشی گزارش‌شده از سازمان‌ها 5.6 میلیارد تومان بوده و برآورد تقریبی این قراردادها در سال 95، نزدیک به 12.8 میلیارد تومان است.

به گزارش ایسنا، دکتر ابراهیم حاجی‌دولو در کارگروه پژوهش و فناوری که در استانداری برگزار شد، با بیان اینکه از وظایف این کارگروه، تعیین اولویت‌های تحقیقاتی استان است، اظهار کرد: بر این اساس در جلسات قبل با دستگاه‌ها مکاتباتی انجام شد تا نیازهای تحقیقاتی خود را ارسال کنند، اما استقبال از این درخواست پایین بود و تنها نزدیک به 20 سازمان این کار را انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما علت پایین بودن استقبال را پیگیری کردیم و مقرر شد که از اداره‌کل امور اقتصادی استان با تمام دستگاه‌های اجرایی مکاتبه و عناوین کارهای پژوهشی در سال 94 و میزان عملکرد و برآورد سال 95 دریافت شود؛ بنا به گزارش‌های رسیده ملاحظه شد که بخش قابل‌توجهی از دستگاه‌ها، یک درصد بودجه پژوهشی خود را برگشت می‌دهند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: در سال 94 مبلغ قراردادهای پژوهشی گزارش‌شده از سازمان‌ها، 5.6 میلیارد تومان بوده و برآورد تقریبی این قراردادها در سال 95، نزدیک به 12.8 میلیارد تومان است.

حاجی‌دولو عنوان کرد: بسیاری از سازمان‌ها به مشکل سامانه سمات (سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقاتی) اشاره کردند که فرصت کافی برای قرارداد پروژه‌های تحقیقاتی خود ندارند و در نهایت مجبور می‌شوند بودجه خود را برگشت دهند.

وی افزود: در سال 93 سامانه سمات از شهریورماه در دسترس بوده، اما امکان تقاضا برای قراردادهای پژوهشی وجود نداشت؛ زیرا باید از ریاست‌جمهوری مجوزی در این خصوص صادر می‌شد که این مجوز اسفندماه صادر شد. ممکن است امسال نیز این اتفاق تکرار شود و ما باید در استان خود را آماده کنیم و تمهیدات لازم را انجام دهیم تا از ظرفیت بودجه پژوهشی استفاده کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه بودجه کل دانشگاه‌های ایران در سال گذشته هفت هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: این نشان می‌دهد که ظرفیت بودجه پژوهشی کشور بسیار پایین است. میزان تولید ناخالص داخلی کشور آمریکا رتبه اول و جمعیت این کشور رتبه سوم را در جهان دارد؛ همچنین نسبت جمعیت به GDP آن سه به یک است که به معنای بالابودن بهره‌وری کار در این کشور است.

حاجی‌دولو ادامه داد: همچنین کشور چین از نظر رتبه GDP سوم و از نظر جمعیت اول است، اما ایران رتبه 27 را از لحاظ GDP و رتبه 18 را از لحاظ جمعیت دارد؛یعنی در ایران بهره‌وری بالایی وجود ندارد. نسبت جمعیت به GDP در ایران باید یک باشد، اما این نسبت در حال حاضر 66 صدم است.

وی عنوان کرد: در کشور چین 2 درصد از GDP به حوزه پژوهش اختصاص پیدا می‌کند، اما در کشور ما این رقم 0.5 درصد است؛ همچنین کشور آمریکا با بودجه تحقیقاتی 360 میلیارد دلار، 180 برابر ایران در این زمینه اعتبار لحاظ کرده و از نظر جمعیتی نیز بودجه این کشور 40 برابر ایران است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به درس کارآموزی در دانشگاه‌ها، گفت: درس کارآموزی از سال‌های گذشته در دستور کار دانشگاه‌ها بود، اما پس از گسترش کمی دانشگاه‌ها، اجرای آن تحت تأثیر قرار گرفت، تعداد دانشجویان زیاد شد و دستگاه‌ها با خیل زیاد این افراد مواجه شدند که سبب شد اهداف این درس محقق نشود.

ظرفیت کارورزی دستگاه‌ها با جمعیت دانشجویان همخوانی ندارد

همچنین در این جلسه افشین قنبرزاده، مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز، با بیان اینکه کارآموزی از دروس مهمی است که از سه ضلع دانشجو، دانشگاه و محل کارورزی تشکیل شده است، اظهار کرد: در دانشگاه شهید چمران به‌طور متوسط هرسال450 تا 500 دانشجو برای کارآموزی به دستگاه‌ها معرفی می‌شوند.

وی مشکل کنونی را جایابی برای کارآموزی دانست و گفت: ما امسال با تمام شرکت‌ها برای همکاری در این زمینه نامه‌نگاری کردیم، اما اغلب شرکت‌ها ظرفیت پایینی اعلام کرده‌اند که با تعداد دانشجویان همخوانی ندارد. انتظار داریم سازمان‌ها ظرفیت کافی در اختیار قرار دهند و دانشگاه‌های استان را برای این کار اولویت قرار دهند؛ همچنین نظارت داشته باشند که دانشجو در دوران کارورزی، کار خود را به‌خوبی انجام دهد.

مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: علی‌رغم مکاتبات انجام‌شده اکنون تنها هفت سازمان اعلام ظرفیت کرده‌اند. ما هرساله برای دانشجویان درباره بحث کارآموزی، سمیناری برگزار و از مدیران صنایع برای سخنرانی دعوت می‌کنیم که تاکنون سازمان‌های بزرگ در این زمینه با ما همکاری خوبی داشته‌اند.

به گزارش ایسنا، نظارت بر نتایج کاربردی عناوین پژوهشی، اهمیت نقش مسؤولان پژوهشی هر دستگاه به تشویق پژوهش در مدیریت، عدم تغییر در نام کاربردی سامانه سمات به‌صورت سالیانه، به‌روز رسانی و محصول‌محوری پروپوزال‌های ارسالی از سوی دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی، نیاز به تغییر سیستم کارورزی دانشجویان از زیربنا، اصلاح نگرش در برنامه‌ریزی درسی جهت کارآموزی، توجه به کارهای عملیاتی در کارورزی دانشجویان و لزوم ارزشیابی فعالیت‌های عملیاتی، لزوم تدوین دستورالعملی بین وزارت علوم و صنایع در زمینه کارورزی و عدم ابلاغ بودجه پژوهشی آموزش و پرورش به خوزستان از سال 90 به بعد، از موضوعات مطرح‌شده در این نشست بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۵۸۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند

سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری قم با اشاره به سفر ۲ روزه رئیس جمهوری به قم گفت: سفر رئیس جمهور و هیات دولت به این استان بدون تشریفات و با حداقل هزینه انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، علی اقبالی اظهار کرد: رویکرد سفر‌های استانی رئیس جمهور در دولت مردمی سیزدهم حذف تشریفات و خدمت رسانی به مردم با حداقل هزینه است و یکی از مهم‌ترین تلاش‌های دولت، ارتباط چهره به چهره هر چه بیشتر مسئولان با مردم، حضور در بین آنان و شنیدن صحبت‌ها و توجه به درد دل‌های مردم از نزدیک است.

رئیس جمهور قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» مصوب اسفند سال گذشته مجلس شورای اسلامی را برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد.

وی اظهار داشت: سفر‌های استانی که هیات دولت انجام می‌دهد، نیازی به کمک‌های مالی سایر دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها ندارد و هیچگونه درخواست کتبی یا شفاهی نیز به آن‌ها ارسال نمی‌شود و استان قم نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی ادامه داد: بر این اساس علاوه بر بازدید‌ها و دیدار‌های عمومی رئیس محترم جمهور و وزار، راه اندازی «میز خدمت» توسط وزارت خانه‌ها با حضور معاونین وزرا و مدیران ارشد ملی و استانی در محل ادارات کل استان یکی از ابتکارات این دولت بوده است که مسیر دسترسی مردم به دولت در تمامی وزارت خانه‌ها را تسهیل نموده؛ لذا نه تنها این اقدامات ارزشمند، هزینه‌ای بر دوش استان نداشته بلکه این اقدامات از وظایف و ماموریت‌های ذاتی هر دستگاه اجرایی در استان‌ها می‌باشد؛ بنابراین نیازی به پرداخت هزینه‌های گزاف نیست که بخواهد از سایر دستگاه‌های اجرایی کمک بگیرد.

اقبالی تصریح کرد: برداشت از منابع عمومی شهری و هزینه در سفر رئیس جمهور با رویکرد استاندار قم در تضاد جدی قرار دارد لذا ضمن تشکر از دغدغه میهمان نوازی اعضای محترم شورای شهر قم، درخواست داریم؛ چنانچه این خبر مقرون به صحت می‌باشد، نسبت به لغو آن مصوبه اقدام فرمایند و آن اعتبار را صرف آبادانی و پیشرفت شهر قم هزینه نمایند.

وی در پایان گفت: شعار محوری دولت سیزدهم، مردمی بودن و انجام خدمت صادقانه و بدون تشریفات بوده و نه در سفر به قم بلکه در سفر‌های استانی دور اول و دور دوم رئیس جمهور به استان‌های کشور اعتبارات خوبی جهت اجرای مصوبات و رفع مشکلات مردم اختصاص داده شده است.

رئیسی، رئیس جمهور پنجشنبه و جمعه هفته جاری میهمان مردم قم خواهد بود.

لازم به ذکر است که برخی خبر‌ها و شایعات در فضای مجازی و محافل رسانه‌ای حاکی از تصویب لایحه پنج میلیارد تومانی هزینه سفر رئیسی از تهران به قم در جلسه شورای اسلامی شهر قم است که البته هنوز با تایید یا تکذیب از سوی احدی از شورای شهر روبرو نشده است.

دیگر خبرها

  • اعتبار ۷ هزار میلیاردی برای تکمیل پروژه بزرگراه شمالی کرج
  • خبر خوش برای فوتبال ایران؛ بودجه 1200 میلیاردی برای بازسازی ورزشگاه آزادی
  • حسابرسی یک سوم قراردادهای «شرکت رضایت خودروی طراوت نوین»
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند
  • نیروی دریایی ارتش هیات پژوهشی به قطب جنوب اعزام می‌کند
  • کشف ۲۲ میلیاردی کالای قاچاق در مرز‌های سیستان وبلوچستان
  • علت قیمت‌گذاری 30 میلیاردی آقایی‌‎پور در استقلال خوزستان
  • هیئت علمی و پژوهشی ارتش به قطب جنوب اعزام می‌شود
  • اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب
  • کشف ۱۳۰ میلیاردی دستگاه‌های آزمایشگاهی قاچاق